Lördagsmorgonens tankar...

Hej alla glada!

Teresia här... Tänkte skriva lite då jag inte varit med i matchen sen Janna kom hem från "ni vet var"-grrr...

Haha!

Mm... Tankar en tidig morgon. Snurrar lite allt möjligt. Men en sak jag vill säga är att SKAFFA REFLEX! Jag kör mycket bil både privat och i mitt företag och det verkar vara en allmän uppfattning att bara för att man går i stan så syns man. DET ÄR FEL! Vet inte hur många jag varit på väg att köra på bara för att de inte syns. När vägen är våt så suger den upp allt ljus från gatlyktorna och man ser nästan sämre än om man kör på en mörk landsväg. Så använd reflex så man får en chans att undvika er!


En annan tanke... I dag ska man alltså pynta järnet inför advent som stundar på morgondagen... Så man ska ner i det härliga trånga förrådet och bassla fram alla prylar. Bara det är ju ett träningspass utan like! Haha... Vet inte hur många gånger som jag försökt att rensa, styra upp och organisera vårt förråd. MEn det blir alltid kaos. Hm...  Och så bprde jag putsa fönstrena... Men vi har ju fönstren mot folkkungagatan så det blir ju skitigt lika fort igen... ÄR det värt det?


Snart är det den 4e december och då har jag min lilla spelning på "Bara vi" här på söder... Och ni är hjärtligt väölkomna! Haha! Hjärtligt? När använder man det ordet?! Hahahahahaha... Kul!


Nu ska det sickas lite! OCh så tycker vi att cattis ska komma hem nu!


Kramisar


Jobb i Skåne =)

Har varit nere i Skåne och jobbat med lite olika saker, hade ett spännande möte idag angående lite idéer jag har.
Så håller tummarna för att det går igenom, lovar att hålla er uppdaterade om det :)

Idag när jag satt på tåget hände en kul sak. Jag tyckte att tågkonduktören spanade lite väl mycket på min stickning...och mycket riktigt. Efter några vändor förbi mig så kom hon fram och frågade vilket det snygga garnet va som jag använde!
Kul! Sticktrenden är het även på tåget i Skåne alltså.

Men nu är det tjejhelg som gäller. Vi är tio tjejer som hälsar på två kompisar här nere, väldigt mysa och äkta kollokänsla :)

Hoppas ni får en mysig helg!

Kram!
Cattis

Och så försvann vintern.

Utanför fönstret ligger det inte längre snödrivor. Nu syns bara asfalten igen. Jag som hoppades på att snön skulle få ligga kvar några dagar till. Och till helgen är det första advent, vilket innebär att även julstjärnan får plockas fram ur garderoben och hängas upp i fönstret. Jag har även köpt två gigantiska julkulor i silverfärg som ska få pryda utrymmet brevid stjärnan.

Imorgon ska jag förbi mitt jobb och klä en julgran som ska stå i stora entrén, för i nästa vecka ska vi hålla ett frukostseminarie där. Det ska vara fullt med pyssel och mysiga plädar utlagda på bänkar där gästerna ska sitta.

Nu ringde precis Teresia och ville möta upp mig för en promenad till en tygbutik i närheten av mig. Förhoppningsvis kan jag lura med henne på ett fika någonstans efteråt! Kanske ska vi även ta med oss lite garn så att vi kan sticka några nya mössor av garnet vi köpte igår. Vi håller på att ta fram fler av den senare varianten av mössa i olika färger, så håll utkik efter den!

Cattis är nere i Skåne för lite jobb, och jag hoppas det går bra för henne. Därav har hon inte så mycket tid just nu för att skriva här på bloggen. Ser dock fram emot att någon av de andra tjejerna kan dela med sig av vad de pysslar med om dagarna.

Haha, sitter och kollar på "That 70's show" just nu, och de brister just nu ut i en sång! Hahaha!

Funderade på en sak.... såg att möjligheten finns att anmäla någon till Rockbjörnens myspace-pris. Kanske kan vara en idé att göra med någon man känner :)  - http://www.myspace.com/rockbjornensmyspacepris

Ha det gott!
Kram

Alice Svensson


Söta och duktiga sångfågeln Alice Svensson i "Idol 2008" bär denna ljuslila [Cajate] - mössa, vilket vi är stolta över!



 


lite bilder från gårdagen

Surfade runt och lyckades hitta några mysiga bilder från gårdagen. Cattis tog lite kort med sin kamera, men jag vet inte om hon har kunnat lägga upp dom, eller hur pass bra dom blev. Det snöade ju som sagt rätt mycket.





På denna bild ser ni lite hur nya mössan ser ut också...
(gjorde även en annan variant till herrn)




Och ytterligare lite tydligare här...

Vad tycks?


Besöker Alice blogg på tv4.se/idol då och då för att se vad hon har för sig, och idag hittade jag detta inlägg:



För att gå in och läsa vad det står eller veta mer om vad som händer för idolerna kan ni klicka här. Tack Alice för de fina orden! :)

Pysselhelg och julkalas

Hej på er!

Vilket väder! Jag tycker det är urmysigt...kanske för att jag inte behöver gå ut idag. Det snöar helt otroligt mycket här!

Jag och mamma hade det toppenbra i lördags. Vi sprang runt halva stan och letade efter blommor och pyssel. Vi köpte blommor, stenkross, glitterbollar, ljuskoppar, mossa, julgransljus och "trassel", för att sedan gå hem till mig och knåpa ihop ett antal små blomdekorationer. Tanken var från början att göra en egen adventsstake, men det blev lite mer än så.

Såhär såg det ut när allt låg utspritt på bordet i vardagsrummet:



Och såhär blev resultatet:

Har ni några julpyssel planer? Jag vill bara pyssla mer och mer.... ska nog ta en vända till Panduro längre fram för att inhandla nya saker. Kanske ska man göra sina egna julkort?

Igår var vi på Gröna Lunds Julkalas. Det var Cattis, Matte och två kompisar till dom, Maria och Josef, samt Danny och jag. Teresia skulle följt med, men det nalkande ovädret gjorde att hon behövde byta till vinerdäck på jobbbilen. Kalaset/julmarknaden var i alla fall mycket stämningsgfull och trevlig. Vi passade på att gå i Lustiga Huset och åka Popexpressen. Vi drack glögg också och träffade lite olika folk som också var inbjudna till festligheterna. Bl.a. var idolerna där, och Alice hade sin mössa på sig. Hon var väldigt fin i den, lila var helt klart hennes färg. Vi stannade dock inte så länge eftersom det började blåsa och snöa och vi frös om tårna. Men det var helt klart värt ett besök!

Hade!
Janna

Alice och Kevin har varsin Cajatemössa nu!!!!!!!

Det kan inte varit en slump att de två idoler som INTE hängde löst igår hade fått varsin Cajatemössa precis innan...eller vad tror ni? Haha, kanske är ni inte lika skrockfulla :) Hursomhelst, Alice och Kevin är superfina i våra mössor tycker vi! Och så är de grymma på att sjunga också. Nu håller vi tummarna för att de får fortsätta förgylla våra fredagar. Hoppas ni alla får en mysig lördagkväll. 
Stor kram!
Cattis







Lördagsmorgon och....

... SNÖ!

Fy va mysigt! Och idag är planen dessutom att träffa mamma och inhandla lite blommor och annat fint som vi sen åker hem till mig med och ska sitta och pyssla med. Tänkte fixa i ordning min egen adventsljusstake! Jag var på bomässan i Älvsjö lite tidigare i höst, och där köpte jag jättefina siffror som jag ska hänga på ljusen med hjälp av typ läderband. Min mamma är väldigt pysslig av sig, vilket jag nog ärvt av henne, och har alltid bra idéer.

Men nu måste jag gå och lägga mig i badet om jag ska hinna med det. Jag läser en jätte mysig bok, och jag älskar att bada, så det är en toppenbra kombination. Dessutom finns det inget mysigare än att göra det när det är kallt och ruskigt ute. Vet ni föresten vad boken heter? Den heter "Livets aviga och räta" och handlar om en liten garnbutik i New York! Haha, va jag skrattade när jag såg den på Pocket Shop på Arlanda. Jag har inte kommit så långt ännu, men den verkar mycket lovande. Så det är ett boktips till er som vill kika in i stick-världen.

Bjuder på några bilder från det fina vintervädret i Stockholm idag:










Och så en bild på morgonens frukost ...



Hoppas ni alla får en fin dag!
KRAM
/J.

Idol live ikväll!

Äntligen fredag igen! =) För fredag betyder ju inte bara början på helgen utan även Idol...!!!
Och den här gången ska jag faktiskt ta mig till studion för att titta, blir ju alltid en häftigare känsla att vara på plats. 

Vi har stickat en mössa som vi ska ge till en av deltagarna ikväll, jag får avslöja sen hur mössan ser ut och vem som är den lycklige!!!! ;)

Hoppas ni får en mysig kväll och se till att rösta! 

Massa kramar!
Cattis


Ny mössa och helkväll

Häj!

Sitter och letar mönster på nätet. Inte alltid det lättaste när man ungefär vet vad man vill ha. Teresia tog fram en ny mössa i ett garn som vi använt till allt möjligt tidigare. Bland annat har jag gjort ett par riktigt låååånga sockor av dom ... som iofs inte är helt klara ännu. Mössan är rosa och Teresia har tidigare lagt upp en bild på den här.. man jag kan ju alltid påminna er lite:



Det fiffiga med mössan är att den är vändbar! :) och därmed kan man använda den lite som man vill. Jag har precis gjort klar en i blått/turkost som jag ska inviga idag. Jag och Teresia hade ett litet frukost möte på ett fik på Söder imorse, för att diskutera lite idéer och ge varandra lite tips och råd. Det är verkligen tur att vi är flera, för ibland står slår man lite knut¨på sig själv. Vi kom också på en annan ny produkt, som vi ska köpa garn till och testa idag. Vi hoppas att den blir bra.

Min dröm är att sticka en kofta till mig själv. Jag tror att det ska gå bra, men har inte hittat något bra mönster som jag vill använda mig av. Jag tror egentligen inte att det är så svårt, man kan prova sig fram, men eftersom att det är rätt stor garnåtgång så kan det vara skönt att ha något att gå efter första gången.

Jag hade tänkt fota min mössa och lägga upp lite bilder från semestern, men så var batteriet i kameran slut. Så det får bli ett senare projekt.

Vad ska ni göra ikväll? För mig blir det nog en hemmakväll, har blivit väldigt hemmakär på senaste tiden. Kanske har med årstiden att göra, när julen nalkas och kylan har smugit sig på. Dessutom viskade en lite fågel i mitt öra att Danny ska vara med i Dobidoo och i Fredag hela veckan... så då finns det ju något roligt att se på teve också ;) Hittade en liten intervju med honom här också...

Nu sitter jag och väntar på att Teresia e klar hos frissan... o nu ringde hon!! Så nu måste jag gå... garn och nya projekt väntar!!!

Ha det gott allihop!
Kram
/Janna

Jobbet

Hejsvej!

Sitter på jobbet och tar en liten kaffepaus. Måste det känner jag för att hålla igång ordentligt. Har varit så trött på senaste tiden. Även om det blivit något bättre efter resan.

Tjallamalla ringde igår och ville ha in fler mössor! Jippi! Så nu bär det av idag eller imorgon med en ny laddning, så snart vi lyckats skriva ut fler taggar/visitkort att sätta fast på dom. Jag har fem klara mössor liggandes i en fin lite påse brevid mig vid skrivbordet just nu... :)

Nä nu måste jag jobba vidare. Ha det gott!
Kram från Janna

Ni måste se detta...!

En sista sak innan jag ska sova ikväll... Jag och Teresia satt hemma hos henne och va av nån anledning inne på blocket och tittade på husdjur. Och det är ju små bilder i vänstra kanten på varje annons. Jag såg inte vad det var på bilden, så jag klickade på den och fick upp det roligaste jag har sett i hela mitt liv! Jag låg dubbelvikt av skratt!! Jag visade Teresia och senare också Oscar och de skrattade också gott. Bilden och texten kompletterar varandra så bra! Vi kom fram till att det måste vara någon annan som också haft väldigt roligt när de lagt ut denna annons...:

http://www.blocket.se/vi/19128137.htm?ca=11_s

Ha det nu gott, och försök se till att sova minst 8 timmar! Det ska jag göra, annars orkar jag nog inte upp imorn!

/J.

HEMMA!

Hej allihop!

Har precis suttit och läst igenom bloggen och alla kommentarer som ni läsare lämnat. Sjukt roligt att se. Och visst har Teresia gjort ett bra jobb medan vi andra varit borta?

Hur som helst har jag och Danny haft det helt underbart i Thailand. Vi har solat och badat, promenerat runt, ätit supergod mat (vårrullar och kyckling m cashewnötter) och druckit ett antal fruktshakes! Vädret var inte så bra de första tre dagarna. Det var varmt, men det var mulet och regnade lite. Men sen blev det strålande sol och väldigt varmt. Det gick inte att vara ute om man inte låg under ett parasoll i stort sett. Bara promenaden ner till stranden var en pärs! :) Hade dock gärna varit borta längre.. en vecka är lite lite. Då hade vi kunnat åka runt lite på öar m.m., men nu orkade vi inte engagera oss i det riktigt. Kan se om jag hittar några bilder att lägga upp sen när jag fört över dom från kameran till datorn.

Just nu sitter jag i köket och skriver, för Frida-tidningen är här hemma hos oss och gör ett reportage med Danny. Hoppas det blir bra och att de inte letar fram dammråttorna i hörnen ;)

Satt hos Teresia och stickade färdigt min första mössa efter resan. Det har kliat i fingrarna under veckan! Men nu e jag i full fart igen.

Kollade föresten in på Tjallamallas hemsida med mössorna som nu finns uppe, som tjejerna skrivit om. Sjukt roligt!
Direktlänk till shopen är:  http://shoppa.tjallamalla.com/

Hoppas ni alla andra har haft en toppenvecka också. Själv ser jag nu fram emot advent och första snön. Älskar julen!

Kram




Hej alla glada!

I dag så är äntligen trion i stan igen! Nu är alla hemma! Cattis är hemma från skåne och Janna från Thailand! Så nu ska det stickas, bloggas och drickas te i stora lass! 

Ang idol. Nej det var synd att Robin åkte. Han är väl kanske inte bäst vad jag tycker men inte är han sämre än Anna och Johan. De 2 var bra i början men de utvecklas inte på samma sätt som de andra enligt min mening. Jag har ju i varje fall lite erfarenhet av musiken så att säga ;-) Det jag och resten av cajate hoppas är att få se Alice och Kevin i final. Så det är bara att fortsätta rösta på dessa underbara små fåglar och hoppas att alla andra gör samma som vi. 

Just nu sitter jag och tittar på True Lies på 5an och jag är ju en liten sucker för härligt macho action! Haha! Och denna film har jag sett säkert 10 ggr och den är så himla kul! Och man skulle ju kunna dö för Jamie Lee Curtis ben!!! Snacka om välsvarvade!

Jag har en liten grå kisse som ligger grensle äver armstödet här på soffan och sover... Lilla Björn närmare bestämt och hon är så söt! Och apropå kissar så är Miramis och Pip väldigt glada över att mamma och pappa är hemma igen! 

Ja det var det... Nu ska jag fortsätta titta på film och sticka på min mössa!

Kram på er

//Teresia  

Cajate i webbshoppen!

Ni har väl inte missat att vi säljer mössorna i Tjallamallas webbshop nu också?
Tycker ni ska spana in deras sajt tjallamalla.com och sen gå in under SHOPPEN och välj accessoarer.
Där hittar ni dem... =)

Hoppas ni alla har en härlig fredagkväll. Själv stickar jag (som så ofta) på en snygg ljuslila mössa. 

Vad tycker ni om kvällens Idol? Jag känner mig inte riktigt nöjd med att Robin E fick lämna tävlingen...

Kram kram från Cattis

Måndag och trög start på veckan...

Hej på er alla!

Som ni märker så skrivs det inte lika ofta just för tillfället... Janna är ju i thailand och Cattis i skåne så det är bara lilla jag här hemma och jag hinner inte riktigt med att täcka upp för mina kära kollegor... Men jag försöker ;-)

JAg stickar så jag börjar få skavsår! Men det är ju så kul nu när man varit på syfestivalen och fått massa ny inspiration! Så snart kommer nya modeller! Och handledsvärmare är också på g! Vi funderar på att göra i samma färg och garn som det finns mössor i så det matchar eller vad tycker ni?

Just nu håller jag på med en så himla söt liten mössa till lilla Olivia som är min systerdotter. Så fort den är klar ska ni få se en bild. Och så skickade jag ner benvärmare till min mormor i fredags som bor på gotland. Och jag fick finfin kritik! Det var stickade i mohair och gråsvart ull så de var tjocka och fina och kommer nog till sin plats om den där snön vill komma någon gång. Någon mer än jag som längar lite efter den? Pulka, skidor och snöänglar! MYS!

Jag är ju som bekant en kattokig en så här kommer en bild på min kisse Loppan som har varit sjuk en lite längre tid nu med massa eksem och annat hu! Men hon hittade i varje fall till min garnlåda igår... Så söt! Och alla ni som är kattalergiker och köper våra mössor så vill jag bara säga att jag förvarar det garnet i en annan låda... Så ni vet :-) Men visst är hon söt???



Och så fick Lilla Björn fnatt och satte sig på klätterställningen... Som en lite koala!



Och lilla Juni sover sött högst upp... Hon är en väldigt trött kisse!



Och så måste jag ju bara få visa dessa. Inte sp moderiktiga kanske men ack så bäst! Köpte dessa på din sko för 100 kr förra året inför en sälenresa som inte blev av. Hittade din förra vecka är använt dom flitigt sen dess! De är underbart sköna och varma!!! Och lite söta... ;-)




Nu ska jag fara ut till min svärmor Agneta (Oscar/Gökens mamma) för att äta älgköttbullar och bada bastu med hårinpackning! Mysigt i detta trista höstväder!

Kram på er så hörs vi snart!

//Teresia


Gotlands Lucia och Syfestivalen!

Ja! Idag har jag gjort syfestivalen med syster Josephina. Och vad härligt! MAssor av garn och annat pyssel. Min syrra har hittat scrapbooking och var lyrisk över de stånden och jag har fyndat massa garn. HÄRLIGT!

Fick mess från Janna i morse och de hade tyvärr regn när de kom fram till Phuket... Men vi håller tummarna att det bara var tillfälligt. Klockan är typ fem på eftermiddagen och här hemma är den ju 23... Så de har förhoppningsvis haft det bättre under dagen.

Och så är det ju så att Gotland Lucia är en stor händelse på min hemö Gotland. Och nu har min minsting till kusin Cecilia Broberg gått till final och är en av 7 finalister! Kolla in! Hon är kanididat nr 6.

Så rösta på henne!  Cissa Lusse 



Cecilia Broberg


Och så drog jag ju fram alla garner idag... Och så här såg det ut då!




Och då syns långt ifrån alla! Sjuk är man!

Och så har jag bestämt att Malin, som är min kusin Eriks tjej, ska lära sig att sticka. Hon håller just nu på med en mössa med bara räta maskor och är en jäkel på att sticka hårt! Hua!


Malin!

Och så är vi ju naturligtvis glada att Lars åkte på ändan igår! Att killen inte har någon som helst integritet har vi ju förstått! Att söka till idol för att sen försöka smutskasta hela konceptet är ju bara för mycket! Om han nu hatar idol så mycket varför ens söka? Idiot! Men men... Vi slipper ju i varje fall spka fast honom någonstans. Haha!

Nu ska jag fortsätta sticka på mössan som jag häller  på med!

Kram på er!
//Teresia


Avlämnade.. ALICE!

Hej på er!

Nu är Janna och Danny avlämnade på arlanda för en tråkig flygtur med en härlig destination. Och det sista Janna och Danny bad mig om var att jag skulle påminna er om att rösta på Alice i Idol! Hon är ju allas vår favorit. Och så Kevin så klart! Och ingen av dem får åka hem!!!! SÅ RÖSTA!!!!

Och... vi vill inte ta kål på Lars! Bara spika fast honom i en källare tills han fattar vad allt handlar om! PUCKO!

Kramis Teresia

Thailand

Som ni kanske redan har läst i bla. Teresias inlägg här under åker jag till Thailand idag! Wiee! Ska bli helt fantastiskt.
Var faktiskt där i somras också tillsammans med mina föräldrar och min syster. Så det känns väldigt lyxigt att få åka tillbaka dit. Fast denna gång ska vi vara i en helt annan del av landet, vilket känns roligt. Här är några bilder från de veckorna:











För er som bor i Stockholm kan jag ge ett litet tips. Det är nån typ av hantverksmässa i stan (minns inte var, såg på nyhetsmorgon på fyran). Där finns massa roligt pyssel osv. Önskar att det inte va just denna helg. Hade varit roligt att gå på. Skulle finnas pyssel till att sticka, göra smycken och scrapbooking m.m. (vilket verkar skoj men som jag inte riktig är hemma på än).

Ha det gott allihopa! Hoppas att ni får en skön vecka. Ska försöka blogga när jag e där nere, men vi får se hur pass bra det går. Tar inte med datorn, för jag vill ha så ledigt som möjligt.

Ps. Glöm inte att kika på Idol ikväll. Desmond Child ska vara med i juryn och har i veckan träffat idolerna, som ikväll sjunger hans låtar. Alla utom Lars - som inte anser att det är "riktig" rock. Hm.. vad ska man säga om honom. Jag och Teresia funderade på att göra något innehållande en spikpistol efter förra veckans program. Hur som helst, jag tror det blir ett toppen program. Pojkvännen min träffade honom i veckan tillsammans med Andreas Carlsson, och låt mig bara säga att han var HELT lyrisk när han kom hem och nästan pratade sönder öronen på mig! :)

Kramkram
/Janna

Nya mössor hos Tjallamalla samt ny mössmodell på g!

Hej allihopa!

Ja... Från och med i morgon så är man ensam kvar i sthlm... Cattis åkte med sin kära hälft till skåne i dag och Janna drar till thailand i morgon! Och jag får vara kvar och bygga i studion och sticka som en tok!

I går pratade vi med Lena Kinnander som är den som uppfann Åre-mössan för vi ville försäkra oss om att det var ok att vi utgick från hennes mönster. Det är ju den härliga Åre-mössan som vi inspirerats av! Och hon gav oss med glädje sitt tillstånd och tyckte det var jättekul att vi gillade hennes mössa så mycket och att vi fått så härligt stor respons från våra läsare här på bloggen. Och hon var bara glad att det var så stor efterfrågan!

Och idag har jag och Janna varit och lämnat nya härliga mössor till tjallamalla i nya färger. Svarta, gråa, rosa, lila och vita. Och så är det brandgula på g! Mysigt i trötta mörkret som numera sänker sig redan halv fem... Usch!

Här kan ni se en kommande modell som är en vändbar!



Och så kan den se ut så här! En fläta glest eller två täta! Och färger finns hur många som helst!



Och här har vi den mysiga gulisen!



Lite nytt garn och lite nytt mönster = nya härliga varma mössor i höstmörkret!

Kram på er!

Teresia

Falukorv.... igen??

Hahahaha, måste bara lägga in ett litet klipp. Såg just detta på Expressen. Det är Petra Nordlund som ska lämna över till reportern Bertil Karlefors. Hon har gjort ett misstag och kallat honom för Falukorv tidigare... titta på detta klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=kUn_cESvrx8


Och i natt hände det igen....


 http://www.youtube.com/watch?v=I4Wi9-NuBEM

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!! Helt klockrent. Älskar såna här bloopers!


Godnatt. Igen.


Sova sova sova

Hej på er!

Det var ALLDELES FÖR LÄNGE sedan som jag skrev. Hemskt ledsen för det! Det är tråkigt med en blogg som sällan uppdateras. Hur som helst, orsaken är jobb. Jobb jobb jobb. Och stickande :)

Idag har jag - jobbat- , fram till två ungefär. Sen åt jag och Danny lunch i Gamla stan. Efter det gick jag hem och satt faktiskt o stickade i två timmar. Det var så skönt! Jag tittade på teve och stickade och försökte koppla bort allt annat. Har inte alls hunnit med mycket sån "kvalitets tid" de senaste veckorna. Kan verkligen rekommendera er att börja pyssla med något. Så mysigt att få göra något kreativt och med händerna. Jag har allt ifrån målat till att göra smycken tidigare, och nu blir det alltså stickningar.

Efter ett tag gick jag mig hem till Teresia. För lite middag. Men vi orkade inte laga, så vi gick iväg och åt kina mat :) Även Danny och Oscar svängde förbi för att få i sig lite. Det hela avslutades med friterad banan med glass... yummie!
Cattis anslöt och vi svängde upp till Teresia lite snabbt, för att sedan gå iväg o titta på Mattias som skulle sjunga med ett band på en bar på söder. Jag har inte hört honom så mkt tidigare när han kör sin soulgrej. Det va i alla fall riktigt bra!

Nu sitter jag o D hemma med tända ljus och en dator i varsitt knä. Mysigt... eller? Fast jag e nog lite för trött för det här egentligen. Borde sova för att orka med morgondagen ordentligt. Jag o Teresia ska bl.a. handla garn - o då gäller det att vara klar i huvudet ska ni veta! ;)

Imorn ska jag också hinna med att göra detta:

 


Det är ett helt underbart gott (och lättbakat!) bröd som jag fått recept på av min "svägerska" Sofie. Vi äter inget annat här hemma hos oss nu för tiden!

Sov gott allihopa!

/Janna

Ännu mer garn här hemma :)

Nu har jag just införskaffat mig ännu fler garn...måste nog snart ha ett helt stort skåp för allt garn, haha! Någon som har tips på hur man håller bra ordning på såna grejer? Här hemma ligger de överallt...

Äntligen är fingret helt bra, så blir lite smidigare att sticka då =)

Hoppas ni alla har en mysig kväll, här ska det stickas! 

kram!
C

Stukat fingret, AJ!!!

Igår hände det som inte får hända när man är pysslig av sig...jag stukade pekfingret, haha -tyyyypiskt! 
Kan låta klantigt, men jag skulle springa en hinderbana (inomhus) som min lille brorson fixat. Självklart krockade jag med den andre medtävlanden och det var just då som det knäckte till i fingret. Så idag blir det kurering med zonsalva och bandage. Måste försöka sticka lite ändå, vi har ju lite att göra om man säger så! 

Behöver jag förresten tillägga att jag kom sist. ALLA tre ronderna. Tur man inte är en dålig förlorare. ;)

Hoppas ni haft en skön helg! 

kram!
/C

Mössorna

Hej!

Som några har upptäck är priset på mössan 399 kr. Anledningen till detta är materialkostnad, att butiken tar en avgift för att sälja mössan samt den tid vi lagt ner på att sticka den. Eftersom att mössan är handstickad så ligger det några timmars arbete bakom varje färdig produkt. Vi önskar att vi kunde sälja den för noll och ingenting, men då skulle vi få betala för att tillverka dom. I framtiden kanske vi tar detta ett steg vidare och låter farbikstillverka mössor, vilket skulle pressa ner priset. Dock förlorar det lite sin charm eftersom att varje handgjord mössa är unik. Men vi får se hur vi gör framöver.

Jag hoppas att du som köper en ska bli riktig nöjd! vi själva älskar mössorna och vill inget annat än att ni också ska tycka om dom.


I övrigt idag har jag tagit en ordentlig sovmorgon, åt en fantastiskt god frukost med hembakt bröd, smoothie (kvar från gårdagen), te och croissanter. Sen hämtades vinterjackor, skor och vantar/halsdukar ner från vinden, samtidigt som resväskor och annat somrigt bars upp. Senare på eftermiddagen begav jag mig till Teresia för en stunds stickande, och kvällen har spenderats nere i pojkvännens stuido. Kom aldrig iväg till Skogskyrkogården idag. Får nog ta en sväng förbi Katarinas kyrkogård på vägen hem och tända de två ljus jag har i väskan.

Har inga planer mer än träning inför morgondagen. Känns ganska skönt. Finns en del saker jag borde gå igenom hemma, så får se om jag lyckas med det. Vore skönt att få undan lite saker innan julpyntet snart ska upp (!!!!). Låg och funderade lite igår innan jag somnade på att införa en julkalender med små presenter varje dag fram till jul. Vad tror ni om det? Har ni provat det någon gång? Har ni i så fall några bra tips på klappar?

Fortsatt trevlig kväll allesammans!
/Janna



RSS 2.0