Grymt bra stickbok!!!!



Till alla er som vill lära er lite mer om stickning, oavsett om ni är nybörjare eller veteraner, köp den här boken! =)
Jag tycker den är hur bra som helst och har redan lärt mig massa nya saker. Som författarna till boken skriver, "kan man aviga och räta så kan man sticka vadsomhelst". Boken heter "Sticka mera" och författarna Paula Hammerskog och Eva Wincent. Kanske en bok att byta till om du fick en tråkig bok i julklapp...eller köp den på nätet, där är det oftast billigast.

Hoppas ni får en mysig vinterdag, njut av solen! 

kram kram!
Cattis

En sjuk jul... Men mys ändå!

God fortsättning!

Själv har man haft en sjuk jäkla jul för att vara brutalt ärlig. Det började strax innan med nästan 41 graders feber och har bara fortsatt... Hosta, snuva och inte har jag lyckats behålla någon julmat i magen. Usch och fy! Var vi dr igår och nu är jag nog på bättringsvägen! Har hostat hela natten och hållit Orre vaken så han är lite tjurig i dag. Han är just nu på tv4 och ska spela med herr D.  

Här är en bild på det...


Och så här såg det ut för mig dan innan jul... Lilla Julia och jag på soffan. Hon med ögoninflammation och akut öroninflammation och jag halvdöd...

Ja usch... 

Och så här ser det ut när man lägger till i visby med gotlandsbåten...




Kom tillbaka till sthlm igår efter julen på ön och inte en maska stickad. Däremot gjorde jag lösnaglar på mamma och lillasyster Vicki. Dock flög mammas naglar i ladugården bland tjurar och kor fast med lite vett hade jag förstått det... Men som sagt så påverkar feber en hel del. Men Vickis naglar sitter där de ska. 

Vi firade hela släkten med mostrar och mormor och morfar och massa kusiner. Jättemysigt och en massa paket! Men Orre fick vara kvar hemma i sthlm vid sin mamma med 40 graders feber. Så det var en mysig men konstig jul. 

Nu är det snart dags för Danny och co på nyhetsmorgon.

Glad fortsättning på er!

//Teresia

Julklappar, julgran, Ernst och skinka

Hej!

Sitter och tittar på 4an och Ernsts jul och får lite inspiration. Men han är lite väääl mysig tycker jag :)
Nu är äntligen alla julklappar inhandlade. Så imorn bär det av hem till mina föräldrar för julgodisbak och bara allmänt
slappande. Men ikväll ska granen kläs och julklapparnas packas! Ska bli så mysigt. Vi ska försöka traska iväg och handla lite julmat också. Jag är ju hemma nästan hela julen, men min pojkvän är iväg och jobbar de flesta dagar, så vi hinner inte med varandra så mycket tyvärr. Men vi ska nog försöka få till en egen liten jul någon dag ändå. Våra små kissar får dock vara ensamma. Mina föräldrar har också katt, och hon går inte så bra ihop med våra. Förra julen tog jag med Miramis, och det går ju bra när det bara är han. Men det blir lite mycket när de blir två extra i huset.

Vill ni se vår gran? Än så länge står den inslagen i nät, men såhär ser den ut. En kungsgran. Fick den sista av försäljarn, så jag prutade lite :) 300 kr istället för 600!



Och så här ser granen ut på plats. Bara ljus i än så länge, men den får lite pynt till kvällen. En liten kisse vill va med på den bilden också.



Och här är en bild på adventsstaken jag gjorde tidigare. Försöker bränna ner tredje ljuset lite så att den blir mer jämn.



Nu ska vi laga middag! Tjoho på er!

Janna

Lördagskväll och julklappstips

Tänkte passa på att lägga upp nåra julklappstips. 2 böcker som är bra som är väldigt läsbara. Den ena köpte jag på
Pocketshop påväg till Thailand och den andra fick jag av Cattis i julklapp för några dagar sedan.. :)

Här är den första:


Boken "Livets aviga och räta" av Kate Jacobs

En bok som handlar om en ensamstående kvinna, Georgia, som bor i New York med sin 12 åriga dotter. Georgia äger butiken Walker & Dotter där ett gäng kvinnor träffas varje varje fredag. En varm roman som handlar om kvinnors vänskap, som det står på bokens baksida. Där går det även att läsa att Julia Roberts köpt filmrättigheterna till denna bok, och att hon ska spela en av huvurollera, som beräknas ha premiär 2010. Så se till att önska dig boken i julklapp, och förhoppningsvis får du snart se Roberts i en mysig film som kanske även blir hennes återkomst till vita duken.


Nästa tips är:


"Pyssel de luxe" av Josefin Ekman

En bok proppad med mysiga pysselrecept med allt ifrån korsstygn, minimuffins, egendesignade skolådor, roliga snöglobar och framför allt recept på Macarones! (se nedan)



Dessa ska jag verkligen se till att göra framöver, tillsammans med några fler av alla roliga idéer som Josefin tipsar om!
En perfekt present till någon som gillar att göra egna små saker, varför inte till mamma, syster, vännina, svägerska eller mormor? Den finns bl.a. att köpa på Designtorget.



För övrigt ikväll har jag ikväll träffat min kompis Anna som jag känner från Gymnasiet. Hon pluggar i Linköping och vi ses inte så ofta, så vi får passa på när det går. Nu e hon hemma över jul, så vi passar på att ladda på kontot lite :)
Vi träffades på ett fik på Söder och åt lite middag, sen fortsatte vi till Teater Tre på Rosenlundsgatan där ytterligare några från vår gymnasieklass spelade en show/cabaret som heter Christmas Cabaret - Murder at fat cat club. Riktigt roligt att se dem, de är mycket duktiga och det var riktigt underhållande. Det var länge sedan vi sågs. Vi gick teater/dans klass tillsammans på Södra Latins gymnasium för x antal år sedan. Jag kan varmt rekomendera er att gå och se detta! De spelar sista dagen imorgon (söndag).

 Murder at Fat Cat Club


http://www.alltomstockholm.se/Lopsedeln.aspx?kid=4 - läs mer om dom i Alltomstockholm. Där även en länk till biljettköp finns.

Nu måste jag sova! Ha det gott allihopa!
Kramkram
Janna

Mössor i butik!

Hej!

Idag har vi varit och lämnat fler mössor till tjallamalla på Bondegatan. Hon skulle också skicka ner ett par till Malmö. Wiiee! Så vi hoppas att de snart ska få komma till en ägare som gillar dom lika mycket som vi gör. Dessutom lämnade vi in tre av nya modeller. Dumt nog fotade vi dem inte innan vi lämnade in dem. Men jag ska snart göra en till av den ena snart och så har jag en av de andra hemma...

Teresia har blivit sjuk stackarn! I natt hade hon 40 grader feber!! Så vi säger Krya på dig till henne och hoppas att hon är på benen snart igen eftersom julafton snart är här och hon ska hem till sin Gotlands familj (vi är hennes Sthlmsfamilj såklart :) )

Nu kommer min mamma och pappa på besök och ska fika, så nu måste jag sluta.
Ha en fortsatt mysig lördag!

Kramkram
Janna

Just det!

Idolfinalen har ju ägt rum, och såklart var den bra som väntat. Vi satt med sushi och cola framför teven och hejjade. Och gissa om vi blev glada när både Alice och Kevin hade på sig vår mössa i ett av inslag! De båda hade varit värdiga vinnare. Tror att de båda går en lysande karriär till mötes. 

Teresia har ju börjat göra naglar igen och hon provade på mig här om dagen :) Hur fint som helst. Eller vad säger ni?




Det känns otroligt lyxigt måste jag säga. Och självklart också ovant. Körde på ett genomskinligt lack nu, men kanske bättrar på det till någon mer julig färg i nästa vecka?

Någon mer än jag som längtar till julen? Har varit redo att skriva julkort i flera dagar nu, och igår när jag plockade fram allting och verkligen skulle sätta mig och skriva så var min braiga kalligrafipenna borta! Sen när jag skulle lägga mig kom jag på att jag kanske hade lagt den i min datorväska.. och vips där va den! Så nu blir det skriva av ikväll, eftersom de ska skickas imorn. Ska också ta och köpa julgran inom de närmsta dagarna. Tänkte ställa den på balkongen ett par dagar innan den får komma in, för vill ju inte ha den upp alltför tidigt innan julafton.

Nä nu MÅSTE jag gå. Ha det gott allihop!
Janna

Måndagförmiddag

Hej...

har suttit och jobbat och precis skickat in lite saker som skulle vara färdiga nu innan kl 13. Ska fortsätta med annat jobb nu, men vill bara försöka hinna in och säga hej en kortis.  Det har blivit en hel del jobb på senaste tiden så jag har inte riktigt hunnit med det andra jag velat göra. Stickningen har kommit helt ur fas. Hade önskat att jag hunnit med mer, men men... o alla julklappar jag planerat att göra sedan långt tillbaka har fått läggas på is. De kanske får en stickad mössa till födelsedagen istället... kan dock vara lite opraktiskt för min syster och mamma som fyller år i maj..!

Hur som helst, en mycket bra sak har vi hunnit med att göra, och det är att det var lussebak här hemma hos mig och Danny i lördags. Kl 16 började gästerna anlända och vi hade gjort 3 satser lussebullsdeg... så vi hade lite att göra om man säger så.  Men mysig var det! Vi drack en massa flaskor glögg också (alkoholfri vill jag påpeka!). När de flesta sedan gått hem begav sig Danny och Oscar ut och köpte kinamat till mig och Teresia som låg och slappade på soffan. Kvällen avslutades med att vi såg "Dagissnuten" med Arnold Schwarzwernegger i huvudrollen :)

Här kommer några bilder från vår Luciadag:



Sebastian och Klara (min syster)



Christine och Krulle med sin söta dotter Hetty. O så lånde dom Miramis en stund också ;)


Teresia och Sofe (som jag fått brödreceptet av!)


Kompis som ej vill vara med på kort :) tillsammans med några av de typ 100 lussebullar vi gjorde!


Llivlig diskussion om våra katter som Markus ogillar...



Tänkte också bjuda på en fin liten bild från en myskväll vi tjejer hade för någon vecka sedan... Vi har inte hunnit ses så mycket på senare tid bara vi tjejer så det var kul att hinna med att uppdatera varandra om vad som händer! Och som vanligt satt vi såklart och stickade också..!






En god tidig morgon!

God morgon alla morgonpigga... Kl är nu 06,22 och jag har varit vaken i en timma och 22 minuter. Orre skulle upp och jag ville göra lite kaffe till honom innan det bar av för honom till någon radiostation... Som vanligt nu för tiden... Och inte kan jag hålla reda på varken vem han  spelar med eller var han är. Ojoj... Tror att det var Darin och morgonpasset denna tidiga morgon. Keyboarden tog han med sig i dag i varje fall. Har dragit på mig en förkylning och sitter här med rinnande röd näsa och vet att man har en massa stickande att göra. Det är mössor till alla er och julisar så klart!

Min lilla systerdotter Alice fyller 7 på fredag och hon har önskat sig ett par armvärmare i rosa (så klart!)

Här är lillasyster Olivia med en mössa gjord av moster Teresia


Och här är storasyster Alice, modellen, i spanien. Där behövde man ingen mössa då.



Sen så är denna lilla madame precis som Cattis och Janna... Och sin mamma så klart... pysslig som jag vet inte vad så det är relativt lätt att hitta roliga presenter till sötisen. Kanske lite lera eller scrapbooking (som mamma håller på med) eller bokmärken eller sånt. Tyvärr har jag inte tålamod med sånt.

Men däremot!


Ser era händer out som mina? Trasiga naglar och naglar som går av... Jag är ju sedan några år tillbaka nagelteknolog och ska nu sätta igång igen. Så alla härliga människor som befinner sig i sthlms-området är välkomna att få en förlängning med antingen naturella tippar eller med fransk manikyr!



Så fint det blir!

kram Teresia

Saffransbak!


Här har det blivit saffransbak! De blev verkligen riktigt goda och jag testade en specialvariant, gjorde även "vanliga bullar" med vaniljefyllning men med saffransdegen. Gott det med! (Ett tips till er som ska baka alltså!) Men är det någon som har smarta recept på enkelt julgodis? Jag skulle vilja göra något sånt gott också.
Hoppas ni har en mysig kväll. Själv ska jag sticka nu. Har fått beställningar på ungefär TRETTIO mössor!!! Så vi har att göra om man säger så =) Och förhoppningsvis kommer vi börja sälja i en ny butik snart också, lovar uppdatera om det så fort vi vet mer om det.

Kram kram!
Cattis

tjallamalla

tjallamalla i Stockholm och Malmö säljer våra mössor. Deras kontaktuppgifter är:

Stockholmsbutiken:

Adress: Bondegatan 46 på Södermalm. (T-bana Medborgarplatsen.)
Telefon: 08-6407847
Karta

Malmöbutiken:

Adress: Davidshallsgatan 15
040-791 90
Karta

Hemsida:
www.tjallamalla.com

Kevin bär vår vita mössa



Stjärnskottet Kevin Borg från årets Idol bär denna vår vita mössa!
Bilden är hämtad från hans blogg.


Vi gissade rätt!

Hej allihop!

Nu e vi tre glada tjejer eftersom att våra mössor gjort det vi hoppats på... de tog våra idol-favoriter till final, Alice och Kevin! :) Det kommer nog bli en bra kväll nästa vecka, med väldigt hög klass på framträdandena.

I övrigt har vi tjejer ikväll lagat en god middag med chokladkaka med grädde till efterrätt. Och vi har stickat... och stickat... och stickat! Vi fick ett samtal från tjallamalla imorse som ville att vi skulle komma förbi med 4 mössor till imorn då det gjorts beställningar via deras webbshop. Så roligt! Och såklart stoppar vi inte via fyra stycken, utan fortsätter på ytterligare några så vi har på lager.

Hoppas ni där ute också har haft en bra kväll
Kramkram
Cajate-gänget

Hej alla glada!

Nu har vi fått några frågor om var man kan få tag på våra mössor och de finns på www.tjallamalla.com samt i deras butik i malmö samt här i sthlm på bondegatan.

Kram från oss

Teresia på Bara Vi ikväll!



Puss och kram syns ikväll!

Tio nystan har anlänt!

Idag har ÄNTLIGEN våra efterlängtade, supersnygga, gråa garner anlänt.
Jag längtar efter att träffa Teresia som har hela härligheten hemma hos sig. Får lägga upp bilder sen.
Vilka är förresten era favoritkakor? Själv har jag Ballerina som en storfavorit men skulle vilja testa lite nya sorter. Perfekt att ha hemma såhär i mörkret om man blir fikasugen eller får besök av en kompis. (Hehe, ska inte skylla från mig för mkt, Kakmonstret är mitt andranamn...)

Kram kram!
Cattis

Ny butik på g!!!

För en vecka sedan lämnade jag en av våra mössor till en kompis som jobbar i butik. Och nu verkar det som att de är intresserade! Superkul! Ska ringa och kolla upp det mer imorgon så lovar jag återkomma med mer info snarast! 

Har tänt en massa ljus här i lägenheten och sitter uppe och skriver på ett reportage, galet att man alltid kommer igång såhär sent! Jaja, bara att köra på när man har "feeling" som musiker skulle säga, haha!!! 

Kom hem från Skåne idag, både frilansjobb och träffade kompisar där nere. Gillar verkligen Skåne! Kan varmt rekommendera det till er som ännu inte varit där. 

Men nu ska jag fortsätta mitt nattaskrivande...

Kram kram!




Måndagstrött

Hej alla efter helgen!

Skulle ha bloggat i lördags kväll, men då kunde jag inte logga in... sen har allt bara gått i ett och jag har inte suttit vid datorn alls! Var hos mina föräldrar på middag i lördags i alla fall. De har precis byggt om sitt kök och fått det väldigt fint! Mysigt att hinna träffa dom en lite längre stund. Tyvärr var inte min syster hemma, hon ränner mest runt nu förtiden och träffar kompisar m.m. :)

Igår var jag och pojkvännen på stan en sväng och försökte fundera lite grann kring julklappar. Köpte inga men lyckades fundera ut lite bättre vad jag vill ge bort. Därefter svängde vi förbi Katarina kyrka för att lyssna på en av de årliga adventskonserterna. Mycket mysigt. Sen hade vi egentligen tänkt gå hem och baka lussebullar, men lyckades inte få i ordning middagen förrän kl 22. Så vi skippade det och såg senaste Batman-filmen istället.

Hade tänkt att jag skulle fortsätta leta julklappar idag, men det blev aldrig så eftersom jag behövde svänga förbi jobbet en stund och förbereda inför morgondagens frukostseminarie. Ska vara där kl 7!!!! Härligt? Nja... men trevligt ska det bli. Förhoppningsvis slutar jag rätt tidigt så att jag hinner fylla resten av dagen med andra roliga saker.

Träffade föresten en vän som nyligen flyttat upp till Stockholm i lördags också. Försökte lägga upp en liten bild på henne här, men man ser kanske inte så mycket? ;) Hade tyvärr inga bilder på oss ihop.


Superskoj, då får vi lite mer tid att ses. Vi gjorde praktik ihop förra året, och det var så vi lärde känna varandra. Nu till jul kommer dessutom fler av mina vänner tillbaka till stan efter att ha pluggat på annan ort . Saknar dom massvis, och det går ofta alldeles för lång tid innan man ses. Så nu under julledigheten får vi ses massvis och ladda på för kommande termin.

Nej, nu ska jag uppta stickandet. Har inte rört varken garn eller stickor på hela helgen.
Ha det gott!
Janna

RSS 2.0