Saffransbak!

Era mössor är poppis :)
ååååh lussisar. älskar lussikissar
Ett gott tips på julgodis är Rocky Road om ni inte har testat det?
Använd en vanlig form på ca 30x20 cm och som såklart är en djup form. Lägg i ett bakplåtspapper så slipper ni smöra'n. Smält sen 4-600 gram mörk blockchoklad i micron lr över varmbad.
Sen blandar ni pistagenötter (stava?? ^^), salta jordnötter, dumlekola och minimarshmallows (spara lite av varje dock för garnering) i en stor skål. När det är blandat och klart så häller ni över chokladen och rör om. Fyll sen plåten med detta innehåll så de täcker hela.
Hacka sen resterande av nötter och kola i mindre delar och låt dom, med marshmallowsen, dekorera lite slarvigt på översidan.
Sen in i frysen och låt stelna tills den går att skära upp i små rutor.
Ett uuuunderbart julgodis!! :D Och väldigt populärt.. till fördel om man tål nötter såklart. Annars är dom enkla att byta ut mot nått liknande eller kanske tom skippa dom och bara ha dumlekola och marshmallows. :) Testa! Lovar ni kommer älska de ^^ // Stina
Btw, är så avis på dig Cattis. Du e så himla vacker!! Kan du inte skicka lite av din vackerhet till mig som julklapp på posten? ^^ Kram!
Åh!
Receptet låter helt underbart, ska absolut testa det! Och tycker ni andra också ska kopiera det och testa :)
Tack för det och tack för söta komplimangen!
Kram!
Cattis
Vad fin du är! Härligt med receptips inför jul.
HAhaha :D ATTAAAN MATTE :D kom vi på dig nu? ;) han tog hjälp av tjejen med bakningen :D ? han som var så stolt (a) viissT? ^^
HAHA :D nej skoja ba :D Matte e säkert proffs på att baka han med. Hoppas de smakar :) Kraam
Jag tänkte göra lussebullar & sätta i vit choklad, tror det kan bli riktigt gott då jag är helt såld på vit choklad!:)Cattis, tack för tipset på min blogg ang. garnet!Jag ska kolla i en affär här i Lule om det finns där först, annars beställer jag!:) Om du vill läsa ett lite roligt inlägg på min blogg så kan läs inlägget som heter "Kalla Norrland" eller nått i den stilen.. xD Hoppas du får en fin lucia iallfall:)
Jag tänkte göra lussebullar & sätta i vit choklad, tror det kan bli riktigt gott då jag är helt såld på vit choklad!:)Cattis, tack för tipset på min blogg ang. garnet!Jag ska kolla i en affär här i Lule om det finns där först, annars beställer jag!:) Om du vill läsa ett lite roligt inlägg på min blogg så kan läs inlägget som heter "Kalla Norrland" eller nått i den stilen.. xD Hoppas du får en fin lucia iallfall:)
Hej Cattis !
Ett riktigt LÄTT julgodis är att ta marchmallows
( stavning?) , på långa grillspätt .. smälta blockchoklad och doppa marchmallowsen i chockladen o sedan doppa dom i strössel.. & sen kan man också ta ett grillspätt & doppa det i chokladen och sedan "rita" på marchmallowsen ..
om du inte förstår eller vill ha hjälp så är det bara att maila mig :)
Hoppas det blir bra ifall du testar , det är supermums !
Kram !
Jag tänkte göra lussebullar & sätta i vit choklad, tror det kan bli riktigt gott då jag är helt såld på vit choklad!:)Cattis, tack för tipset på min blogg ang. garnet!Jag ska kolla i en affär här i Lule om det finns där först, annars beställer jag!:) Om du vill läsa ett lite roligt inlägg på min blogg så kan läs inlägget som heter "Kalla Norrland" eller nått i den stilen.. xD Hoppas du får en fin lucia iallfall:)
Hej sötnos (förbaskat söt är du)
Har du testat detta?
---------------------------
Kokosgodis
Tid: 30 min + tid att stelna
Muffins ca 30 st
Du behöver:
50 g margarin eller smör
½ dl ljus sirap
½ dl socker
2 dl vispgrädde
1 påse (200 g) kokosflingor
Garnering:
200 g ljus eller mörk blockchoklad
25 g kokosfett eller 2 msk olja
Blanda margarin eller smör, sirap, socker och grädde i en kastrull.
Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.
Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20x15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma.
Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.
Smält chokladen och kokosfett eller olja i ett vattenbad eller i mikron. Rör om.
Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.
Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat.
Förvara dem svalt.
----------------------------------------
Rischoklad
Tid: ca 15-30 min beroende på hur mycket man gör
Muffins 200 g choklad ger ca 65 st
Du behöver:
puffat rostat ris - Vårgårda
mörk eller ljus blockchoklad
lite olja (ungefär 1 msk olja per 200 g choklad)
Smält choklad och olja i vattenbad (se bild nedan) eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet.
Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris, för mig blev det 3 dl ris per 50 g choklad ungefär.
Klicka ut på smörpapper och låt stelna. Förvara svalt.
Fantastiskt vilka härliga recept ni skickar!!!
Tack så jättemycket!
Har sparat allihop =)
Nu gäller d bara att införskaffa alla varor och börja baka...
KRAM!
Cattis
he ja nu har du att göra ;)
Tjo ho Catten!
Stoppljus är min favvo.
Ta marsipan och dela i tre delar. Färga en del röd, e del grön och en del gul med karamellfärg. Gör dem till rullar ca 1 cm tjocka. Lägg rullarna ovanpå varandra så att om man tittar på änden ser det ut som ett stoppljus, alltså Rött överst, Gult i mitten och grönt längst ner. Skär i lagom tjocka skivor och pänsla allt uton "framsidan" med mörk cholkad. Sätt ett träspett i varje och du har stan´s snyggaste stoppljus. Brukar väcka uppmärksamhet. man kan smaksätta marsipanen med citron, arrak eller (godasty avallt) Jordgubbslikör. Ja för oss som får köpa det själva på systemaet alltså INTE annars :-)
Pröva. Det är lyckat!
Kramis A
hehe matte hade också en sån bild ^^ ni skulle ju tagit en tillsammans :D
naww matte hade ju med en sån bild men med honom ^^ ni skulle ju tagit en tillsammans ! :D bra att det blev gott skulle vilja smaka med sån fyllning :P
Hejsan! Jag kan ett recept som liknar ett här ovanför, man behöver alltså en bakplåt och så lägger man folie på plåten och så smular man massa Mariekex och sprider ut över hela plåten och slutligen så häller man på smält blockchoklad och ställer in det i frysen i några minuter. Sen är det bara att skära lagom stora bitar och lägga upp i en godisskål. Väldigt enkelt och supergott!
Ha det så bra, kram!
hej! här kommer ett väldans gott recept som blir som wienernougat, (sån där vit chokladkartong med ett dansande par som tar slut alldeles för fort!)
tyvärr kommer jag inte ihåg de exakta måtten men så här är de iaf.
Smält i vattenbad: ca. 250 g nougat
ca. 250 g blockchoklad
rör i mandelspån (finns att köpa enkelt på påse)
bred ut på en liten plåt så att de är nn cm tjockt lager. ställ in i frysen tills det stelnar, skär i bitar o förvara sedan i frysen! Galet gott! :D
kom nu på de rätta måtten!
250 g nougat
100 g blockchoklad
ca 100g mandelspån
:)
Hejsan! :) vill tipsa om ett supergott recept jag har gjort ett x andtal gånger ;p
mjuk chokladkola
Ingredienser
ca 60 st
50 g smör
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
Gör så här
Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då. Kolan är klar när termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård. Koktid ca 20 min i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten. Ta grytan från värmen. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Rör tills den har smält. Häll upp smeten i en form klädd med smörpapper ca 20 x 20 cm. Låt den kallna och skär i bitar. Förvara kallt.
går att byta ut mörkchokladen till vitchoklad + 1 msk kakao :)